04 Shk

Trajnim në Korçë me përfaqësues të qeverisjes vendore, shoqërisë civile, medias lokale, sipërmarrës, qytetarë për mbrojtjen e të drejtave të konsumatorit

Spread the love
Përfaqësues të qeverisjes vendore, shoqërisë civile, medias lokale, sipërmarrës, qytetarë etj., u bënë pjesë e trajnimit 3 ditor në Korçë mbi njohjen dhe mbrojtjen e të drejtave të konsumatorit.
👇👇
Ky trajnim synon rritjen e kapaciteteve dhe forcimin e bashkëpunimit midis këtyre aktorëve.
Përfshirja e zyrave për mbrojtjen e konsumatorit në strukturën e Bashkive, është një hap i rëndësishëm dhe i nevojshëm për informimin dhe adresimin e problemeve të qytetarëve si konsumator.
1️⃣ Në ditën e parë të trajnimit (29 Shtator) u trajtuan çështjet e mëposhtme:
• Marrëdhëniet konsumator – prodhues. Nocionet bazë.
• Të drejtat dhe detyrimet e palëve.
• Informacione të rëndësishme për konsumatorët
• Parimet e mbrojtjes së konsumatorit
• Përgjegjësitë e tregtarit
• Institucionet e BE në Shqipëri në lidhje me konsumatorin.
Shoqata Instituti për Zhvillim dhe Iniciativa Qytetare në partneritet me Albanian Socio Economic Think Tank, po zbaton projektin “Drejt BE-së: Forcimi i shoqërisë civile dhe qeverisjes lokale për një mbrojtje më të mirë të konsumatorit”.
Ky projekt mbështetet financiarisht nga European Union in Albania
nëpërmjet programit IPA 2017, i cili menaxhohet nga Ministria e Financave
Representatives of local government, civil society, local media, entrepreneurs, citizens, etc., became part of the 3-day training in Korça on the recognition and protection of consumer rights. This training aims to increase capacity and strengthen cooperation between these actors.
The inclusion of consumer protection offices in the structure of Municipalities is an important and necessary step for informing and addressing the problems of citizens as consumers.
1️⃣On the first day of the training (29 Sep) were addressed the following issues:
• Consumer-producer relations. Basic notions.
• Rights and obligations of the parties.
• Important customer information
• Principles of consumer protection
• Trader responsibilities
• EU institutions regarding to the consumer protection.
Instituti per Zhvillim dhe Inisiativa Qytetare in partnership with Albanian Socio Economic Think Tank, is implementing the project
” Toward EU: Strengthening CSOs and local government for better consumer protection “.
This project is financially supported by
European Union in Albania through the IPA 2017 program, which is managed by the Ministry of Finance

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *