12 Tet

BE i hoqi nga tregu! Çokollatat dhe akulloret ‘Snickers’ e ‘Mars’ përmbajnë lëndë kancerogjene. SKANDALI në Shqipëri,

Spread the love

BE i hoqi nga tregu! Çokollatat dhe akulloret ‘Snickers’ e ‘Mars’ përmbajnë lëndë kancerogjene. SKANDALI në Shqipëri, produktet ENDE tregtohen

Kompania ushqimore Mars ka tërhequr nga tregu markat e njohura të akulloreve Snickers, Bounty, M & Ms dhe Twix. Aditivi i përdorur në këto produkte, çamçakëzi i karkalecit (E410), është i kontaminuar me substancën kancerogjene të oksidit të etilenit, deklaroi kompania.

Bashkimi Europian ka kërkuar heqjen nga tregu të disa produkteve të kompanisë Mars, pasi përmbajnë substancë kancerogjene të oksidit të etilenit.

Pas këtij urdhëri, kompania ushqimore Mars ka tërhequr nga tregu markat e njohura të akulloreve Snickers, Bounty, M & Ms dhe Twix. Aditivi i përdorur në këto produkte, çamçakëzi i karkalecit (E410), është i kontaminuar me substancën kancerogjene të oksidit të etilenit, deklaroi kompania, shkruan ‘Foodwatch.org’.

Austria, Rumania dhe Suedia i kanë tërhequr nga tregu këto produkte, qytetarët gjermanë kanë nisur një peticion ku kërkojnë tërheqjen e këtyre produkteve të kontaminuara. Në Gjermani, megjithatë, kompania rishiti produktet, siç kishte treguar hulumtimi i orës së ushqimit. Ndërkohë që në Shqipëri këto produkte tregtohen. Nuk dihet nëse do të ketë një reagim nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit./dosja.al

#mbrokonsumatorin

#konsumator

#tedrejtatekonsumatorit