22 Pri
Spread the love

Sot u zhvillua takimi i parë teknik në qytetin e Elbasanit

Në kuadër të projektit  “Drejt BE-së: Forcimi i shoqërisë civile dhe qeverisjes lokale për një mbrojtje më të mirë të konsumatorit”. Elbasani ka krijuar #RrjetineKonsumatoritElbasan me përfaqësues të qeverisjes lokale, përfaqësues të AKU Elbasan, përfaqësues të Zyrës Konsumatorit Elbasan, gazetarë, shoqëri civile etj.

Grupi ishte shumë aktiv në nxjerrjen e problematikave të tyre si #konsumator, dhe shprehen të gatshëm që këto problematika të zgjidhen deri në fund.

Ceshtjet më kryesore të trajtuara janë:

  • Ushqimet që mbillen në fshatin Bradashesh, rrezik serioz për shëndetin e konsumatorit për shkak të tokës së infektuar.
  • Rritja e ëmimit të bukës, por ulja e peshës së saj.
  • Tregtimi i ushqimeve të pashëndetshme rreth shkollave
  • Siguria ushqimore: mënyra e ruajtjes së ujit, vajit të ullirit etj.

Ky projekt mbështetet financiarisht nga European Union in Albania nëpërmjet programit IPA 2017, i cili menaxhohet nga Ministria e Financave CFCU Albania.

English Version

The first technical meeting took place today in the city of Elbasan

In the framework of the project “Towards the EU: Strengthening civil society and local government for better consumer protection”. Elbasan has created the #Elbasan Consumer Network with representatives of the local government, representatives of AKU Elbasan, representatives of the Elbasan Consumer Office, journalists, civil society, etc.

The group was very active in bringing out their problems as a #consumer, and they are ready for these problems to be solved by the end.

The main issues addressed are:

– Food grown in the village of Bradashesh, a serious risk to consumer health due to infected soil.

– Increasing the price of bread, but reducing its weight.

– Trade in unhealthy foods around schools

– Food safety: how to store water, olive oil, etc.

This project is financially supported by European Union in Albania through the IPA 2017 program, which is managed by the Ministry of Finance CFCU Albania.

#consumerprotection

#konsumator

#izhiq

#institutiperzhvillimdheinisiativaqytetare

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *