07 Qer

Debat i hapur me temë “Ngjyrat e diversitetit”

Spread the love
Shoqata “Instituti për Zhvillim dhe Inisiativa Qytetare-IZHIQ” çeli sot siparin e projektit “Të ndryshëm, por të barabartë” në Gjimnazi Qemal Stafa Tirane.
16 të rinj aktiv të këtij gjimanzi, u angazhuan në një debat të hapur me temë “Ngjyrat e diversitetit”, duke u fuksuar në çështje, si:
📌diferencimi për shkak të prejardhjes etnike,
📌kulturore,
📌 shoqërore,
💁‍♀️💁‍♂️gjinisë etj.
Nxënësit e përzgjedhur, me mbështetjen e drejtoreshes, mësuesve dhe psikologut të shkollës, për 90 minuta dhanë argumente dhe zhvilluan një debat të moderuar, ku u inkurajua dialogu ndërkulturor, pranimi i njërit tjetrit, toleranca e thjeshtë, të qenit pa barriera dhe të lirë nga paragjykimet.
🖊Aktivitetet në kuadër të këtij projekti do të vazhdojnë edhe në 2 gjimnaze të tjera, per disa muaj me rradhë, ku më shumë se 30 të rinj do të angazohen, do të përfshihen për të qenë nxitësit kryesor të multikulturalizmit dhe diversitetit kulturor.
“Ky projekt/aktivitet organizohet në kuadër të programit Tirana Kryeqyteti Evropian i Rinisë 2022 me mbështetjen financiare të Kongresi Rinor Kombëtar në bashkëpunim me Bashkia Tiranë.”
🔊🔊Mbani mend se – Titulli “Tirana Kryeqyteti Evropian i Rinisë 2022” (Tirana European Youth Capital 2022), që do të zbatohet gjatë vitit 2022 nga Kongresi Rinor Kombëtar në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë i është akorduar Tiranës në kuadër të nismës #EuropeanYouthCapital2022 nga Forumi Rinor Evropian.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *