13 Qer

Gjimnazi “Qemal Stafa”: Promovimi i diversitetit përmes basketbollit

Spread the love
🏀🙌Sporti ka fuqinë të transformojë botën. Ka fuqinë të frymëzojë, të bashkojë njerëzit si pak gjëra të tjera… Sporti ka më shumë kapacitet sesa qeveritë për të thyer barrierat raciale dhe për të përqafuar #multikulturalizmin dhe #diversitetin kulturor pavarësisht gjinisë, përkatësisë etnike, përkatësisë kombëtare, shoqërore etj.
Gjimnazistët e shkollës “Qemal Stafa” Gjimnazi “Qemal Stafa” Faqja Zyrtare, fitues të 🏆🥇“Kampionatit të për Shkollat e Mesme, 2021” nga Bashkia Tiranë, na treguan se një skuadër e mirë basketbolli mund të përbëhet dhe nga ⛹️‍♀️⛹️⛹️‍♂️ vajza dhe nga djem.
Përmes 🏀ndeshjes së basketbollit të rinjtë #aktivë të këtij gjimnazi kontribuan në eliminimin e diskriminimit dhe pranimin e të ndryshmes në sport.
Instituti per Zhvillim dhe Iniciativa Qytetare (IZHIQ) po zbaton projektin “Të ndryshëm, por të barabartë” i mbështetur financiarisht nga Kongresi Rinor Kombëtar dhe Bashkia Tiranë, në kuadër të tillullit “Tirana Kryeqyteti i Rinisë 2022” Tirana European Youth Capital 2022.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *