28 Kor

Mbi 150 qytetarë të informuar në lidhje me të drejtat e tyre si konsumator

Spread the love

Insituti per Zhvillim dhe Inisiativa Qytetare (IZHIQ) organizoi 5 sesione informuese online në 5 qytete:

 • Kukës
 • Vlorë
 • Berat
 • Elbasan
 • Korçë

Mbi 150 qytetarë u informuan në të drejtat e tyre si konsumator

Disa nga temat kryesore te dikutuara në këto sesione informuese ishin:

 • Informacione të përgjithshme për konsumatorin
 • Shembuj konkret mbi konsumatorin
 • Roli i shoqërisë civile në çështjet e konsumatorit
 • Të drejtat e konsumatorit
 • Ku duhet t’i delegojmë ankesat në lidhje me konsumatorin?
 • Siguria Ushqimore
 • Institucionet Përgjegjëse për Sigurinë Ushqimore
 • AKU
 • Praktikat e padrejta tregtare
 • Tregu Farmaceutik
 • Ankesat në Bashki, Zyrën e Konsumatorit,

Ekspert i sesioneve informuese ishte Erisela Dino Mjeke Specialiste e Shëndetit Publik . Specialiste e Sigurisë Ushqimore në IShP, Pedagoge në Departamentin e Shendetit Publik ,pranë Fakultetit te Mjekësisë.

Shoqata Instituti per Zhvillim dhe Iniciativa Qytetare (IZHIQ) në partneritet me Albanian Socio Economic Think Tank, po zbaton projektin “Drejt BE-së: Forcimi i shoqërisë civile dhe qeverisjes lokale për një mbrojtje më të mirë të konsumatorit”. Ky projekt mbështetet financiarisht nga European Union in Albania nëpërmjet programit IPA 2017, i cili menaxhohet nga Ministria e Financave CFCU Albania.

Insituti per Zhvillim dhe Inisiativa Qytetare (IZHIQ) organized 5 online information sessions in 5 cities:

 • Kukes
 • Vlora
 • Berat
 • Elbasan
 • Korca

Over 150 citizens were informed on sensitive issues related to the consumer

Some of the main topics discussed in these informative sessions were:

 • Consumer (definition and general information)
 • Practical customer examples
 • Consumer awareness
 • The role of civil society in consumer law
 • How to be a smart consumer?
 • Consumer rights
 • Informative/awareness video about consumer rights
 • Where should we address our complaints as consumers?
 • Food security
 • Official data on food safety and damage caused by pesticides
 • Institutions for food safety
 • Veterinary drugs, pesticides, food additives
 • Consumer Rights and food safety
 • Examples of consumer complaints
 • AKU
 • Unfair trade practices
 • How safe is online shopping
 • Unfair terms in contracts
 • The pharmaceutical market and the consumer
 • Examples of consumer abuse

The expert of the informative sessions was Erisela Din,: Specialist of Food Safety at IShP, Lecturer at the Department of Public Health, Faculty of Medicine.

Instituti per Zhvillim dhe Inisiativa Qytetare in partnership with Albanian Socio Economic Think Tank , is implementing the project” Toward EU: Strengthening CSOs and local government for better consumer protection “.

This project is financially supported by European Union in Albania through the IPA 2017 program, which is managed by the Ministry of Finance CFCU Albania.

#consumerprotection

#konsumator

#izhiq

#institutiperzhvillimdheinisiativaqytetare

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *