14 Apr

AKU ndryshon deklaratën: Mos blini më vezë/çokollata KINDER

Spread the love

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, këshillon konsumatorët që të shmangin blerjen e produkteve “Kinder”.  Agjencia europiane për ushqimet RASFF, ka njoftuar për disa raste helmimesh nga salmonela në produktet e çokollatës.

Në një pikë inspektimi kufitar është paraqitur subjekt për import produktesh çokollate “Kinder” dhe bazuar në kontrollin dokumentar e identitar rezultoi se ngarkesa kishte produkt, për të cilin kompania prodhuese ka njoftuar se duhet tërhequr nga tregu.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka proceduar me refuzim në kufi për ngarkesën e kthim në vendin e origjinës. Rastet e helmimeve në këto produkte janë regjistruar në Britaninë e Madhe, kurse në vendin tonë fatmirësisht nuk ka asnjë. Produktet që këshillohen të mos konsumohen:

  • KINDER SCHOKOBONS (të gjitha llojet e tyre)
  • KINDER SCHOKOBONS të gjitha lotet për paketimin 125 g
  • KINDER SORPRESA MAXI të gjitha lotet për paketimin 100 g
  • KINDER MAXI MIX te gjitha lotet për paketimin 133 g

Njoftimi i plotë i Autoritetit Kombëtar i Ushqimit:

Lidhur me evidentimin e disa rasteve helmimesh nga Salmonela në produkte çokollate në Britaninë e Madhe, pas njoftimit nga RASFF, AKU vijon monitorimet dhe verifikimet në terren dhe pikat e inspektimit kufitar.

AKU vijon procedurën e tërheqjes nga tregu të produkteve që RASSF ka evidentuar. AKU njofton dhe këshillon konsumatorët që të shmangin blerjen e produkteve të mëposhtme dhe nëse kanë blerë të mos konsumojnë produktet e listuara:

KINDER SCHOKOBONS (të gjitha llojet e tyre)

KINDER SCHOKOBONS të gjitha lotet për paketimin 125 g

KINDER SORPRESA MAXI të gjitha lotet për paketimin 100 g

KINDER MAXI MIX te gjitha lotet për paketimin 133 g

Në një pikë inspektimi kufitar është paraqitur subjekt për import produktesh çokollate Kinder dhe bazuar në kontrollin dokumentar e identitar rezultoi se ngarkesa kishte produkt, për të cilin kompania prodhuese ka njoftuar se duhet tërhequr nga tregu.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka proceduar me refuzim në kufi për ngarkesën e kthim në vendin e origjinës.

Sigurojmë konsumatorët se drejtoritë rajonale dhe trupat inspektuese në terren dhe në pikat e inspektimit kufitar janë në monitorim dhe ndjekje të situatës dhe për çdo zhvillim do të kryhet njoftimi i konsumatorëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *